Zie jij het ook? Die mooie dame die weer volop straalt? Dit is dus precies waar ik het voor doe, wat mijn werk zo ontzettend mooi maakt. Ik stel je voor aan Mandy, op wie ik ontzettend trots ben en wie je hieronder meeneemt in de progressie die ze heeft geboekt.

“Vorig jaar ben ik via via in contact gekomen met Ellen, een coach die het belangrijk vindt om zowel lichamelijk als geestelijk te zoeken naar een beste versie van jezelf.

Ik ben nog nooit in mijn leven slank geweest en als kind was ik zelfs al redelijk mollig. Na veel verschillende dieetmethodes en crashdiëten te hebben geprobeerd, was het tijd voor een drastische verandering. In een half jaar tijd heb ik ontzettend veel geleerd over voeding en training. Hoe belangrijk het is om gezonde producten te eten, dat het niet erg is om überhaupt te eten en hoe fijn het kan zijn om te sporten, dat laatste had ik nooit verwacht te gaan zeggen.

In het hele proces ben ik begeleid door Ellen. Ze is ontzettend positief, motiverend en geïnteresseerd. Lukte het mij op de ene manier niet, kwam zij met een andere manier hoe ik het aan kon pakken. Tijdens dit proces heb ik ontzettend veel ups gehad, maar ook wel een aantal downs. Ik merkte dat deze hele verandering ontzettend veel invloed had op mijn emotionele gestel. In plaats van blijer met mijzelf te worden, werd ik soms ook alleen maar ongelukkig met mijzelf. Dit was voor Ellen een teken om zich meer te focussen om het mentale gedeelte van mijn proces. Ellen heeft mij laten inzien dat het heel belangrijk is om naar je lichaam te luisteren. Niet alleen sporten en goed eten zorgen voor een betere versie van jezelf, maar juist het mentale gedeelte is ontzettend belangrijk. Ik heb geleerd om mijzelf te accepteren, om te kijken wat ik echt belangrijk vind in het leven, om mijn “ik moet zoveel” gedrag om te zetten naar ” ik wil zoveel” en vanuit daar te kijken naar wat ik dan precies wil. In plaats van om altijd een ander te willen pleasen, stel ik mijzelf tegenwoordig af en toe andere vragen. “Waar word ik blij van? Wie en wat maakt mij gelukkig?”  Zonder in 1 keer lak aan alles en iedereen te hebben, ben ik mijzelf er op meer momenten bewust van waar ik blij van wort en voor wie ik bepaalde keuzes maak. Het is tenslotte mijn eigen leven en ik ben de enige met wie ik nog de rest van mijn leven moet samen zijn.

Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel! Dat ik dit met zekerheid en zelfvertrouwen kan zeggen, is het mooiste cadeau ooit.”

Wil jij net als Mandy ook weer zo kunnen stralen? ChangingTime! helpt je daar graag bij. Check de website voor de mogelijkheden.