“Een aantal jaren geleden is mijn leven drastisch veranderd doordat ik op jonge leeftijd baarmoederhalskanker kreeg. Na weken intensieve behandelingen van chemo en bestralingen was de kanker uit mijn lichaam verdwenen. Hoewel de kanker weg was, veranderde het heel mijn leven. Ik raakte naast mijn gezondheid ook mijn baan, partner en huis kwijt.

Ik zocht een manier om met alles om te gaan. In de periode na mijn ziekte ben ik meer gaan lezen over gezondheid, kanker en voeding en heb ik hulp gezocht. Fysiotherapie gaf mij mijn basiskracht weer terug en psychologen hielpen mij beter om te gaan met de angst en blijvende pijn. Ik veranderde mijn voeding en begon thuis met krachttraining. Ik werd sterker, verloor de kilo’s die ik was aangekomen door de chemo, maar ik was nog lang niet waar ik moest en wilde zijn. Ik was heel onzeker en dacht dat een ‘bikiniproof’ lichaam mij wel van die onzekerheid af zou brengen. Ik schakelde hulp in. Door de trainingen en het tracken van mijn voeding veranderde mijn lichaam, maar ik merkte ook dat de trainingen voor mij te zwaar waren. De trainingen werden aangepast maar nog kon mijn ‘nieuwe’ lichaam het niet aan. De zenuwpijnen, de vermoeidheid, het was teveel. Tegelijkertijd had ik het idee te falen en was ik ontzettend gefocust op voeding, training en resultaten. Ik was continue in strijd met mijn lichaam en geest. Ik zag niet meer wat er echt toe deed. Langzaamaan kreeg ik in de gaten dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Hier werd ik niet gelukkig van en ook mijn onzekerheid ging er niet van weg.  

Alsof het zo had moeten zijn, kwam ik toen in aanraking met Ellen en ChangingTime!. Naast de coaching op het gebied van voeding en training was er ook het programma Mindset Matters. Een programma gericht op mindset. Precies wat ik nodig had. Ik besloot het trainen en de voeding los te laten en te starten met het Mindset Matters-programma via ChangingTime!. Ik wilde gewoon gelukkig zijn met mezelf, mijn ‘gebreken’ accepteren, focussen op het positieve en wat ik nog wel kan en niet meer zo twijfelen aan mezelf. Via een wekelijks mailcontact vertelde ik Ellen waar ik tegenaan liep en hoe ik me voelde. Alles kwam voorbij, mijn onzekerheden, mijn frustraties, mijn doelen, mijn twijfels, mijn verdriet, mijn pijn. Alles. Mijn emoties gingen alle kanten op. Wat heb ik mij labiel gevoeld…maar keer op keer was Ellen daar voor mij. Ellen gaf me adviezen, tips, liet me situaties van een andere kant bekijken, motiveerde me en inspireerde me. Langzaam ging ik me steeds beter voelen, ondanks dat ik het nog steeds zwaar had met dingen die zich afspeelden in mijn leven. Ik leerde om te gaan met situaties. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en begreep steeds beter waar bepaalde gevoelens en bepaald gedrag vandaan kwam. Hierdoor kon ik dingen beter plaatsen, begrijpen en eventueel veranderen. Ook ging ik weer sporten. Op mijn tempo, binnen mijn mogelijkheden. Gewoon omdat ik het fijn vind om te sporten. Omdat het mijn hoofd leegmaakt en het mijn lichaam steeds wat sterker maakt. Ik heb er weer plezier in en luister naar mijn lichaam. Gaat het niet, dan gaat het niet.  

Ik ben Ellen ontzettend dankbaar. Zonder haar was ik niet gekomen waar ik nu ben. Ellen heeft me geleerd te vertrouwen op mezelf, trots te zijn op mezelf en het positief te bekijken. En misschien wel het belangrijkste, ze heeft me geleerd dat ik het waard ben. Het leven zal altijd gaan met ups en downs en ik zal heus nog tegen dingen aan gaan lopen, maar ik heb er dankzij Ellen vertrouwen in dat ik er dan wel uit ga komen door alles wat zij me heeft geleerd!

Cindy”

Cin, ik heb jouw verhaal met traantjes in mijn ogen gelezen…wat ben ik ongelooflijk trots op jou en alle veranderingen die je hebt gemaakt. Jij bent het absoluut meer dan waard!! 


Ben jij geïnspireerd geraakt door het verhaal van Cindy en wil je ook graag deelnemen aan het Mindset Matters-programma? Dat kan! Contact me voor de mogelijkheden.