Liefde voor jezelf, zelfwaardering hebben….het lijkt zo makkelijk gezegd, maar wat als dat niet altijd lukt?

Zelfwaardering verhoogt de kwaliteit van je leven. Het vergroot jouw vermogen om lief te hebben. Het is essentieel voor jouw ontwikkeling en voor jouw geluk. Je aanvaardt en waardeert jezelf precies zoals je bent, inclusief jouw kwetsbare kanten en beperkingen. Weten wat je waard bent, is een mooie en fundamentele kracht.

Wanneer je liefde aan jezelf geeft, kun je ontdekken hoe je jouw blokkades kunt loslaten en hoe je jouw capaciteit om lief te hebben, kunt vergroten. Het kan je helpen om bepaalde situaties beter te kunnen handelen en om te zien wat er echt daadwerkelijk toe doet.

Hoewel onderwaardering van jezelf vaak voortkomt uit een dieper gelegen oorzaak en dat niet zo 1,2,3 veranderd kan worden, is er wel een simpel oefeningetje waardoor jij meer liefde bij jezelf kunt opwekken wanneer jij het soms moeilijk vindt om van jezelf te houden.

Geef aandacht aan dingen die jou een fijn gevoel geven. Doe je ogen eens dicht en kom in het moment. Focus op jouw ademhaling, maar focus je ook op jouw lichaamsgevoel, de sensaties. Denk aan een moment waarop jij echt kon voelen dat er volledig van je gehouden werd en laat die liefde weer helemaal toe. Misschien gaat jouw hart sneller kloppen, krijg je een warm gevoel, een lach op jouw gezicht, een tinteling op jouw huid, het kan van alles zijn. Voel het, stel je hart ervoor open en laat de energie door je heen stromen. Geniet van de ontspanning en rust die dit gevoel van liefde je geeft. Wanneer je merkt dat het effect van rust en ontspanning er volledig is, kun je weer rustig jouw ogen opendoen en terugkomen in het nu.

Door op deze manier liefdevolle aandacht aan jezelf te geven, stel je je wellicht weer wat meer en makkelijker open en ontwikkel je weer wat meer zelfwaardering.

Mocht je met dit alles nog wat meer hulp nodig hebben, help ik je daar uiteraard graag bij middels mindfulness-coaching.

Liefs!!!!