Externe factoren

Ik wil zo graag gelukkig zijn… Dit is denk ik wel de meest gehoorde zin wanneer ik vrouwen spreek die niet lekker in hun vel zitten. Wanneer ik echter doorvraag naar wat ze denken dat nodig is om wél gelukkig te zijn, dan is het antwoord dat ze het of niet weten of het ligt in externe factoren (een betere baan, een (goede) relatie, een kleinere broekmaat, meer vriendschappen, etc.). En dat laatste is dus precies waar je het geluk niet gaat vinden. Wanneer je jouw geluk zoekt in externe factoren, geef je de regie uit handen terwijl alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw geluksgevoel.

Liefde

Hetzelfde met liefde…je houdt van iemand om wie hij of zij is en niet om het gevoel dat iemand jou geeft. En zo werkt het ook bij jezelf…je houdt van jezelf om wie je bent, je accepteert jezelf zoals je bent.

Beperkende overtuigingen

Dus om de gewenste situatie van ‘gelukkig zijn’ te kunnen bereiken, is het nodig om beperkende overtuigingen die je hebt over jezelf (een ander/het leven) helder te krijgen en er vervolgens los van te komen.

Zonder al die beperkende overtuigingen, kun je jezelf namelijk zien voor wie je werkelijke bent en kun je jezelf gaan accepteren, vallen ook onzekerheid en angst weg en kom je ineens veel dichter bij jezelf en jouw geluksgevoel terecht.

Liefs!