Hoe goed ken jij jezelf? Ben jij je bewust van de gedachten die je hebt? Waarom je bepaalde situaties lastig vindt of waarom je soms dingen doet die je niet wil doen en andersom?

Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je op jezelf kunt vertrouwen

Zelfbewustzijn heeft zoveel voordelen, mits jij bereid bent om bloedeerlijk naar jezelf te kijken.

Zelfbewustzijn zorgt ervoor dat het makkelijker voor je wordt om te her- en erkennen wat je nodig hebt in het leven en wat wel of niet goed voor jou werkt.

Zo kun je makkelijker omgaan met lastige beslissingen of situaties, omdat je dichter bij jezelf blijft. Je leert kijken naar jouw eigen aandeel en dat is het enige wat telt. Jij denkt bepaalde gedachten, jij voelt bepaalde emoties en jij handelt daarnaar. Niet iemand anders, maar alleen jij.

Zelfbewustzijn heb je nodig

Zelfbewustzijn maakt het ook makkelijker om nieuw gedrag vol te houden en om gestelde doelen te bereiken. Sterker nog, zelfbewustzijn heb je daarvoor nodig.

Nogmaals, hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je op jezelf kunt vertrouwen. En vertrouwen in jezelf maakt alles makkelijker, zelfs de meest lastige situatie. Je hebt dan immers het vertrouwen dat je het te boven kunt komen en dat je de beslissingen neemt die passend zijn bij jou.