Of jij jouw doelen wel of niet gaat bereiken, hangt voor een groot deel af van jouw mindset. Wanneer jij op voorhand al denkt dat je iets niet kunt, dan probeer je het niet eens of probeer je het niet voor de volle 100%. En wat krijg je dan vervolgens? Juist, het welbekende ‘zie je nou wel, ik kan het niet’.

Bewustzijn van gedachten

Die open en gesloten mindset ken je ongetwijfeld. Maar ben jij je ook bewust van hoe jóuw mindset is? Sta jij bewust stil bij de dingen die je denkt en of die allemaal wel waar zijn? Want daar begint het uiteindelijk, bij dat stukje bewustzijn. Wanneer jij je niet bewust bent van beperkende overtuigingen die je hebt, wordt het lastig om daar iets aan te veranderen.

“Ik ben zo nu eenmaal”, vind ik bull.

Wanneer jij alles gelooft wat je denkt, dan ‘ben jij dus gewoon zo’, in jouw ogen. “Ik ben nu eenmaal zo”, vind ik in deze context bull. Jij dénkt alleen maar dat je zo bent en dat is iets anders. Tussen ‘zijn’ en ‘denken te zijn’, zit een wereld van verschil. Je geeft jezelf met dat eerste alleen maar een excuus om dingen niet te proberen en onzekerheid te maskeren.

Ps. wil je kijken of mijn coaching iets voor jou is? Je plant makkelijk zelf een (gratis) kennismakingsgesprek in via deze link.